Zzzp’er: zwangere zelfstandige zonder personeel

Juli 2016

Zwanger en zzp’er. Wat zijn de voor- en nadelen, wat moet je allemaal regelen en waar moet je over nadenken?

Voordelen

Middagdutjes! Als thuiswerkende zzp’er is het grootste voordeel dat ik mijn eigen tijd kan indelen. De eerste maanden was ik af en toe zo moe. En dan niet hup-ik-gooi-er-een-koffie-in-moe. Maar ik-kan-mijn-koffiekopje-niet-eens-optillen-moe. Beyond moe. Ik ben niet iemand die normaal gesproken kan slapen overdag. Hoe moe ik ook ben. Maar nu viel ik echt om af en toe. Het is wel heel fijn als er een bed in de buurt staat en je even je ogen dicht kunt doen. Verder vindt niemand het raar als ik ieder kwartier moet plassen. Ja, m’n katten misschien. En denk ik na een enorm drukke week: ik móét even rustig aan doen, anders stort ik in? Of heb ik qua fitheid een slechte week? Dan zeg ik ‘nee’ tegen de volgende opdracht en neem ik een paar dagen rust.

Nadelen

Ik deel mijn eigen tijd in, maar ik word alleen betaald voor het werk dat ik doe. Middagdutje van twee uur? Twee uur niet betaald en werk dat er nog steeds ligt. Hele ochtend niet gewerkt want misselijk / moe / bezoekje aan verloskundige of ziekenhuis? Hele ochtend niet betaald. Verder moeten er gewoon dingen af. Dat moet in een andere baan ook natuurlijk, daar niet van. Maar er is geen back-up-plan. Ik kan me niet ziek melden, er is niemand die dingen van me overneemt. Een zwangere vriendin vertelde me: pfff ik zit echt de uren weg te kijken tot ik naar huis kan iedere dag. Tja, dat heb ik dus niet. Het werk de eerste maanden ging door vermoeidheid langzamer. Ik had bijvoorbeeld een klus aangenomen waarvan ik wist dat ik er vijf dagen over zou doen en dan was dat nog ruim ingeschat. Op een maandag zei ik dus dat ik het de maandag erop weer kon inleveren. Maar ik deed er acht dagen over. Ik werkte ’s avonds en in het weekend door totdat ik helemaal kapot was. Ja, ik sliep ’s middags van drie tot vijf. Maar ’s avonds na het eten zat ik tot laat dingen af te maken. Nogmaals: ik besef dat dit bij een baan in loondienst natuurlijk ook voorkomt. En gelukkig: vanaf ongeveer 13 weken zwangerschap was mijn vermoeidheid weg!

 

Wat moet je regelen?

Verlof: wanneer?
Omdat ik geen idee heb hoe ik me vlak voor en na de bevalling ga voelen, had ik eerst zoiets van: ik zie wel. Ik werk door totdat ik er geen puf meer voor heb. Ik begin weer als ik er weer zin in heb. Maar… steeds meer opdrachtgevers mailden: wanneer ga je met verlof? Het kinderdagverblijf waar we ons inschreven wilde natuurlijk ook weten per wanneer en hoe veel dagen we Onbekend Hoekstra komen brengen en ik moest een ZEZ (zwanger en zelfstandig)-uitkering aanvragen bij het UWV (daarover straks meer). Op een gegeven moment heb ik dus toch maar een datum geprikt en bepaald tot wanneer ik werk en wanneer ik weer begin. Geen verlof dat ik met een werkgever moet afspreken, wel een verlof dat ik doorgeef aan opdrachtgevers en een houvast voor mezelf. (Ik mag er van mezelf ook van afwijken uiteraard). Ik neem 16 weken verlof. 4 weken voor mijn uitgerekende datum, 12 weken erna. Meer zou ik graag willen, maar dat is niet haalbaar voor mij.

Verlof: vervanging
Vervanging hoef ik niet te regelen, behalve bij één opdrachtgever waar ik maandelijks een nieuwsbrief voor doe. Daar wil ik een collega-zzp’er voor inschakelen. Moet jij dit wel zelf regelen voor ál je werkzaamheden? Je kunt de ZEZ-uitkering van het UWV ook over laten maken aan een uitzendbureau of bemiddelingsbureau.

Verlof: geld
Ik ging er in eerste instantie vanuit dat ik zelf moest sparen voor de weken die ik vrij wil nemen. Bij een baan in loondienst doe je dat immers ook. Er wordt iedere maand iets van je loon ingehouden zodat er een potje is voor als je ziek bent of met verlof gaat. Ik heb hier nooit een verzekering voor afgesloten en ben er dus (samen met m’n vriend) voor aan het sparen. Maar… er is ook zoiets als de ZEZ. De ‘zwanger en zelfstandig’-uitkering van het UWV. Die kun je aanvragen voor een periode van 16 weken en het komt geloof ik neer op een uitkering die gelijk staat aan het minimumloon. Ik hoor van anderen dat het neerkomt op zo’n 1000 euro per maand, al weet ik dat voor mezelf nog niet. Je vraagt dit aan vanaf je 24e zwangerschapsweek, uiterlijk 2 weken voor je uitgerekende datum. Maar aangezien het 8 weken duurt voordat ze besluiten of je er wel of geen recht op hebt, heb ik dat gelijk met 24 weken aangevraagd. Omdat ik vanaf 2009 fulltime zzp’er ben, ga ik ervanuit dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Nog geen 24 weken zwanger? Vraag alvast om een zwangerschapsverklaring bij de verloskundige, huisarts of gynaecoloog want die heb je nodig (dat is een papiertje waar op staat dat je zwanger bent, ).

Werk: hoe ga je het doen?

Thuiswerken en toch opvang regelen?
Hoe veel dagen gaan jij en je partner werken en hoe veel dagen gaat je baby naar de opvang (gastouder, kinderdagverblijf, opa en oma, vrienden, wat je dan ook kiest)? Dat is iets waar je over na moet denken. Ik heb voor mezelf in ieder geval één ding besloten: op een dag met de baby ga ik niet werken. Om me heen hoor ik verschillende verhalen. Van: ‘Oh, je kunt echt wel even wat mails versturen op zo’n dag’, tot: ‘Reken er niet op dat je iets kunt doen, het is al een hele prestatie als het je lukt om zelf te douchen en te ontbijten.’ Hoe het bij ons ook zal zijn: ik ga niet met m’n hoofd half bij m’n werk zitten op een dag dat ik thuis ben met de baby. Ik wil dat mijn volle aandacht dan gaat naar hem. Dit geldt voor de periode dat-ie nog een kleine baby is, hoe het daarna gaat dat zullen we zien. In de praktijk zal het heus voorkomen dat ik op een dag met de baby iets voor werk moet doen, maar dat is in principe niet mijn bedoeling.

Niet meer zo flexibel
De eerst periode wil ik drie dagen per week gaan werken. Later (geen idee wanneer) wil ik dat uitbreiden naar vier. Op de dag dat mijn vriend thuis is met baby ga ik niet thuis werken, maar op zijn kantoor (hij is ook zzp’er). Het lastige is dat ik vaak korte opdrachten heb van een paar dagen of een paar weken en dat die opdrachten snel af moeten. Als iemand mij op woensdag mailt: ik heb vrijdag iets voor je, kan dat dan de dinsdag erna af? Dan zeg ik heel vaak: ja, stuur maar door. Ik ben erg flexibel en dat weten opdrachtgevers. Dat gaat straks natuurlijk niet meer als ik mijn werk per se op maandag, dinsdag en woensdag moet doen en ook de weekenden niet door kan werken (van baby’s heb je geen weekend, toch??). Ook heb ik nu soms even geen werk, om de weken erna weer in een weekenden-doorwerken-achtbaan te belanden. Het bekende ‘hollen of stilstaan’. Ik maak me wel eens zorgen hoe dat straks zal gaan. Als ik een baan (in loondienst of als zzp’er) voor 3 dagen per week op een redactie of zo kan vinden zou dat misschien beter zijn (dan kan ik daarnaast voor baby zorgen en wellicht nog een keer een roman schrijven). Maar ik wil het toch gaan proberen en kijken of het lukt. Ik heb met al mijn vaste opdrachtgevers goed contact dus ze gaan me vast niet massaal laten vallen als ik uitleg hoe het zit.

Nou, tot zover zzzp’en: het was een heel verhaal en het is een langere blog geworden dan ik dacht. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan informeren en ik ben benieuwd: ben jij een zzp’ende ouder? Hoe doe jij het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.